Mindfulnesskurs

Mindfulness

I den vestlige verden er mindfulness eller «oppmerksomt nærvær» blitt et anerkjent verktøy for stressmestring. Den har røtter i østlig tradisjon, men fikk et oppsving i vesten etter at Professor Jon Kabat Zinn utviklet Mindfulness Basert Stress Reduksjon (MBSR) ved University of Massachusets Medical School. MBSR der forskningsbasert og har vist effekt på en rekke helseproblemer som bl.a. stress, angst, smerter og depresjon. Mindfulness trening kan også hjelpe oss til å være mer nærværende med oss selv og andre, bedre vår konsentrasjon i arbeidet vårt og gi oss bedre livskvalitet.

Mindfulness eller «oppmerksomt nærvær» handler om å være oppmerksom på det som skjer her og nå, i oss og omkring oss, med en ikke-dømmende holdning. Det er en måte å være tilstede på i nuet i motsetning til å gruble over fortiden eller bekymre seg for fremtiden.

Du trenger ikke å ha forhåndskunnskap, men det anbefales å sette av tid til hjemmeøvelser (min. 30 minutter daglig) for å få mest mulig nytte av kurset.

Kursets innhold:

  • Praktiske øvelser i form av sittende mindfulness meditasjon, liggende kroppsskann, gående mindfulness øvelse og enkel yoga.
  • Øvelser for å integrere mindfulness i dagliglivet, i familien, på arbeidsplassen, nærmiljøet og omgivelsene forøvrig.
  • Presentasjon av ulike temaer. Refleksjon.
  • Hjemmelekser er en sentral del av kurset hvor du øver hjemme på de øvelsene vi gjennomgår på kurset.
  • Du vil et kurshefte med informasjon, øvelser og tips.

Kursene foregår i lokalene til InMed AS, Nedre Vikan 2C, Fillan.

Kveldskursene (onsdager): kl. 18.30-20.30.

Pris 2500,-

Helgekursene (lørdag/søndag): 10-16.00

Pris 2900,-

Spørsmål kan sendes til post@inmed.no

Kommende kurs